Людям з порушення зору Звичайна версія

До уваги вкладників ПАТ АБ «СТОЛИЧНИЙ»

16.09.2015

З огляду на затверджений планом врегулювання найменш витратний спосіб виведення неплатоспроможного ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА АКЦІОНЕРНИЙ БАНК «СТОЛИЧНИЙ» (далі – ПАТ АБ «СТОЛИЧНИЙ») з ринку - ліквідація неплатоспроможного банку з відшкодуванням з боку Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) коштів за вкладами фізичних осіб, Фонд звернувся до Національного банку України з пропозицією про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ АБ «СТОЛИЧНИЙ».

З огляду на необхідність завершення Фондом повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на отримання коштів в рамках гарантованої суми відшкодування, 15.09.2015 були призупинені виплати коштів вкладникам ПАТ АБ «СТОЛИЧНИЙ» через відділення АТ «ОЩАДБАНК».

Водночас, повідомляємо, що виплати відшкодувань вкладникам ПАТ АБ «СТОЛИЧНИЙ», їх уповноваженим представникам чи спадкоємцям розпочнуться з наступного робочого дня після затвердження виконавчою дирекцією Фонду реєстру вкладників для здійснення виплат гарантованої суми відшкодування.

Згідно з ч.5 ст. 27 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» виконавча дирекцію Фонду затверджує реєстр вкладників для здійснення виплат гарантованої суми відшкодування відповідно до наданого уповноваженою особою Фонду переліку вкладників протягом трьох робочих днів (у разі прийняття Національним банком України рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку з підстав, визначених частиною другою статті 77 Закону України "Про банки і банківську діяльність", - протягом 20 робочих днів) з дня отримання Фондом рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Інформацію про дату початку виплат та банк-агент Фонду буде оголошено на офіційному сайті Фонду - www.fg.gov.ua, на сайті ПАТ АБ «СТОЛИЧНИЙ» - www.stolychnyi.ua, а також буде опубліковано в газеті "Голос України".

Довідкова інформація за телефонами:

- 0 800-503-435, 0 800-30-40-10 - "Гаряча лінія з питань гарантування вкладів фізичних осіб" (дзвінки по Україні безкоштовні);

- 38 (0542) 659-815 - контакт-центр ПАТ АБ «СТОЛИЧНИЙ»;

- 0-800-105-800 "Гаряча лінія" Фонду (дзвінки по Україні безкоштовні).